Arxiu de la categoria: Notícies

Notícies rellevants

Phishing

No tot en la informàtica són virus, també hi ha Troyans, Malware i altres tipus d’infeccions. Els nostres equips cada cop són més segurs, i els Crackers busquen noves formes d’atacar-nos.

6457165789_dccab629ec

Que és el Phishing?

El Phising és una tècnica de suplantació d’identitat, que consisteix a fer-se passar per nosaltres, i avui en dia és l’amenaça més perjudicial penso. L’objectiu no és avariar l’equip, ni omplirar-lo d’anuncis, això és per atacants de parbulari. Amb el Phishing aconsegueixen, intrudint un codi maliciós al nostre equip o amb emails trampa, accedir al nostre banc, email o altres serveis, aconseguint robar-nos l’accés, dades i sobretot els calers.

Coneixem diversos casos reals, on l’usuari operava dins el seu portal del banc (Sabadell i Popular) amb total normalitat, de cop un avís de tornar ingressar els codis d’accés interromp l’operativa. Aquesta solicitud es dirigida pel codi maliciós als servidors dels Crackers on els hem entregat lliurement les nostres claus d’accés. En ambdós casos es van realitzar transferències de quantitats superiors als 1500€. No cal patir massa, ja que l’assegurança va cobrir l’ensurt, però no fa gens de gràcia.

Que pots fer per evitar-ho?

Cap banc o caixa, ni cap sistema de correu, iCloud o similar, demanarà mai, contrasenyes, codis PIN de la targeta de crèdit, ni el compte bancari. Tampoc rebràs cap email del banc on s’ha caducat la clau d’accés. Per tant, aneu alerta amb qualsevol email que rebeu, on demanin canviar les claus d’accés.

També hi ha Antivirus amb servei Anti-Phishing, però, francament la millor prevenció i la més econòmica, és que tingueu en compte aquesta recomanació.

Com sempre si tens algun dubte no dubtis en contactar amb nosaltres.

Google Chrome i Java

A mitjans de l’any passat, Google va anunciar que a partir de l’1 de Gener de 2015 deixaria de donar suport a NPAPI un complement del seu navegador encarregat d’executar Java i Silverlight principalment. Tal dia es va deshabilitar aquesta funció, però teníem una opció per tornar a habilitar-lo temporalment. Però això s’ha acabat, amb el llançament de la darrera versió del Chrome 45 s’ha deshabilitat definitivament el suport a Java i Silverlight.

Continua la lectura de Google Chrome i Java