L’Antenafòbia, o és bó apagar el Wifi?

Sou molts els que demaneu si és bo apagar el WiFi, o el mòbil per les “radiacions” que pot emetre.  Va anem a veure-ho

Senyals radiofrequència

Hi ha un estudi recent d’un equip de doctors en Física de la Facultat de Medicina i l’Escola Superior d’Enginyería Informàtica de la Universitat de Castella-La Manxa (UCLM) que durant 4 anys han exposat a 75 persones, cadascuna amb el medidor més sensible del mercat, i un GPS, exposades a les 14 bandes de freqüència mes comuns (FM, TV, les 6 bandes Mòbils, Tetra, Wifi i DECT) realitzant un informe amb mes de 13 milions de registres, i la conclusió diu que. Aquestes radiacions són perjudicials com una bombeta de 100w encesa a 1KM de distància.

Saps quina és la freqüèuncia “més perjudicial”? Doncs l’FM que el seu valor més alt està en 0,0001 W/m2, 1000 cops per sota del límit permès.

Un dels aparells “més nocius” en radiació a casa és el comandament a distància, ja que la seva tecnologia es Infraroig que és 10.000 cops més potent que la  radiofreqüència, tot i així no cal que t’emboliquis la mà amb paper de plata a partir d’ara per canviar de canal.

Personalment penso que si vius en un lloc on tens alguna antena de telefònica aprop, o estàs rodejat de wifis, home tens solucions com unes pintures que eviten les freqüències o unes cortines que també frenen la radiació, ara bé llavors no et queixis si perds trucades. T’aconsello un mans lliures pel mòbil per què no el portis enganxat al cap quan parles, o bé activar la funció d’apagar el senyal Wifi del router (no tots ho poden fer) durant la nit.

Cert que hi ha gent que les senyals electromagnètiques els afecta més, i gent amb fotosensibilitat, o gent amb vertigen, però parlant clar i català es tracta de saber si podem patir un càncer, i la resposta és que no hi ha cap estudi que relacioni directament les senyals de radiofreqûència i els càncers.

Apa bon estiu a tots!