Els discs (no tant) durs externs

Quants de vosaltres guardeu la informació en discos durs externs? A veure…. Ufff quanta feina!

La majoria de discs durs externs no deixen de ser un disc dur convencional tancat en una caixai que de “dur” no en tenen massa res ( pot haver-hi excepcions, com els SSD o M.2 de nova generació) .  Si fem una mica de Wiki, el disc dur és una evolució del tocadiscs, i cert que no li agradava gaire que el toquéssim, oi? Doncs imagineu que els nostres protagonistes d’avui giren de 5mil a 10mil RPM!!

2885262347_5f6ac8825e_o

Com tot, els discs durs també tenen unes hores de vida depenent de l’ús, si amés enlloc de deixar-lo quiet en un lloc el portem amunt i avall aquestes hores de vida s’escurcen. Amb aquesta eina podràs veure molta informació sobre la salut del teu petit magatzem de dades, busca el paràmetre de les hores de vida i fem un petit càlcul. Aquest meu és un SSD que és relativament nou i ha estat operatiu un total de 2303 hores que dividit per 24h ens dóna 95 dies de funcionament.CrystalDiskInfo InfoPro

En funció del fabricant i dels models, els valors de vida d’un disc dur, ens diuen que està al voltant d’entre 10 i 20 anys d’ús, però la realitat és un altre. Segons els últims estudis dels consumidors,  i sempre també depenent molt del model, l’ús…les fallides del disc dur oscil·len entre els 2 i 7 anys.1964rwxe67vwujpg

Molts de nosaltres vam comprar discs durant aquest període, per tant, el millor que podem fer és una còpia del disc i per anar bé a un sistema amb tecnología SSD com aquest o bé copiar la informació al núvol, amb solucions com OneDrive, Googe Drive o Dropbox.

Tot això també s’aplica al disc dur que està instal·lat dins el nostre PC/Mac o portàtil actual, en aquest cas treballen mes hores però estàn més sota resguard. El canvi a un disc de noves tecnologies és fàcil, gens traumatic i t’aconsello que el facis, guanyaràs en seguretat de les teves dades, molta rapidesa en general, i eficiència energètica.


El hardware es lo que hace a una máquina rápida; el software es lo que hace que una máquina rápida se vuelva lenta”     — Craig Bruce